Treningsprogram. Syrkeøvelser for hele kroppen. Treningsstrikker, treningsbag, håndleggsbånd.

Nejlepší silová cvičení pro celé tělo

Chybí vám motivace začít?

V hektickém každodenním životě není vždy snadné udržet si dobrou tréninkovou rutinu. Po dlouhých dnech v práci nebo ve škole se může překonání prvního kroku zdát o to těžší a člověk se mnohdy raději uvelebí na pohovce po zbytek večera. Ale věděli jste, že zavedením trochu svalového tréninku do každodenního života zvyšujete úroveň energie a skutečně získáte více vitality? Přečtěte si více o tom, jak začít s tréninkem.

Svalový trénink je pro každého a nikdy není pozdě začít. S naším širokým výběrem tréninkového vybavení a tréninkového oblečení budete připraveni na své první tréninky. Není vždy úplně snadné vědět, kde začít, ale rádi vám pomůžeme. Proto jsme sestavili jednoduchý tréninkový program pro zvýšení síly, který lze provádět doma nebo ve studiu. Přečtěte si více o silovém programu pro začátečníky.

Ať už jste začátečník nebo pokročilý, tréninkové gumy, také nazývané tréninkové pásky, jsou nezbytným doplňkem, který by měl zahrnout každý do své tréninkové tašky. Naše tréninkové gumičky přicházejí ve třech různých silách, takže je snadné je přizpůsobit a měnit, jak se stáváte silnějšími. Tréninkové gumičky jsou také skvělé pro zahřátí a aktivaci různých svalových skupin, což je důležité před každým tréninkem.

Tréninková guma ve třech různých silách

Čtyři výhody svalového tréninku

  1. Prevence ztráty svalové hmoty
  2. Snížení rizika úrazu
  3. Zlepšení duševního zdraví
  4. Prevence srdečně-cévních onemocnění

Tréninkový program pro celé tělo

Tento program obsahuje 5 cviků, které posilují celé tělo a jsou vhodné jak pro začátečníky, tak pro ty, kteří trénovali předtím. Tréninkový program lze provádět s váhami nebo bez nich.

Cvik 1

Dřepy (zpevňují nohy, hýždě a střed těla)

4 série x 12 opakování

Dřepy jsou velmi populární cvik a lze je přizpůsobit mnoha způsoby. Zkuste také dřepy s činkami nebo v racku s váhami.

Cvik 2

Kliky (zpevňují hrudník, ramena a tricepsy)

4 série x 10 opakování

Postavte se na kolena, abyste to měly lehčí. Použijte gumu kolem loktů pro větší odpor.

Cvik 3

Výpady (zpevňují stehna a hýždě)

3 série (na každou nohu) x 12 opakování

Cvik 4

Zvedání trupu (posilují záda)

4 série x 12

Cvik 5

Plank (posiluje celé střed těla)

3 série x 1 min

To jediné, co je zábavnější než trénovat sám, je trénovat s kamarádem. Podívejte se na naše nejlepší tréninkové cviky pro dva zde!

Čtěte také: Prevence zranění při tréninku

Zpět na blog