ullundertøy til dame ullgenser ulltights ullsokker

Proč je důležité mít vlněné spodní prádlo?

Blíží se chladnější a temnější období - zima přichází a je důležité zůstat v teple. V Famme máme široký výběr dámského merino prádla, ale proč je důležité nosit vlnu na těle jako první vrstvu?

Nejdůležitější, co musíte mít na paměti, když se oblékáte na chlad, je, že se musíte udržet v teple během celého dne a při všech aktivitách. Na severu jsme vystaveni všem druhům počasí, které se rychle mění, a vlna nám pomáhá být připraveni na všechny povětrnostní podmínky. Vlna je důležitá, když jsme v chladném a vlhkém podnebí, a navíc pomáhá udržet pokožku suchou, když se potíme nebo jsme mokří.

Merino prádlo reguluje teplotu a pomáhá vám udržet se v teple v chladných dnech. Merino prádlo lze nosit jak za teplého, tak za chladného počasí, protože má regulační vlastnosti. Odtahuje vlhkost od pokožky a nemusí se prát často, protože má samočisticí vlastnosti.

Jaký je rozdíl mezi merino prádlem a funkčním prádlem?

Jaký je vlastně rozdíl mezi merino prádlem a funkčním prádlem? To jsou věci, které většina lidí považuje za samozřejmé, ale pravdou je, že jakou látku si zvolíte, má velký vliv na aktivitu, kterou hodláte vykonávat.

Termíny merino prádlofunkční prádlo se často používají zaměnitelně, a možná si mnozí neuvědomují, že mezi těmito oděvy existuje určitý rozdíl. Pravdou je, že mezi těmito látkami je značný rozdíl, a jakou možnost zvolíte, je zásadní v závislosti na aktivitě, kterou hodláte vykonávat.

Merino prádlo

Merino prádlo je vyrobeno z látky s dobrou izolační schopností a proto je teplejší než funkční prádlo. Tyto oděvy jsou nejvhodnější, pokud se po délší dobu chystáte pohybovat s nízkou intenzitou v chladném počasí. Když se potíte nebo jste mokří, prádlo dokáže absorbovat 30 % vlastní hmotnosti ve vlhkosti a přitom zůstává suché  a zahřívá tělo.

Nabízíme jak merino svetry , tak merino kalhoty, které lze nosit samostatně nebo jako set. Tyto produkty mají antistatické vlastnosti, takže během nošení nekoušou, necítí nepříjemně ani se nekrčí. Kromě toho máme merino ponožky v kotníkové výšce, které zahřívají a mají dobrou prodyšnost.

Funkční prádlo

Na rozdíl od merino prádla je funkční prádlo nejvhodnější pro aktivity s vysokou intenzitou. Obvykle je vyrobeno z umělých vláken, aby zajistilo plnou volnost pohybu. Je velmi vhodné na lyžování nebo na běhání v chladu. Prádlo odvádí veškerou vlhkost od těla, ale neudrží vás v teple, jakmile je látka mokrá. Materiál absorbuje více pachu než merino prádlo, ale je naopak více odolný  a vydrží více praní.

Jaký druh merino prádla si mám vybrat?

Merino prádlo - svetr

Zde například můžete použít náš Wool Knit LS svetr, což je skvělý a stylový merino svetr pro ženy. Tento merino výrobek je vyroben z kvalitní merinovlny, což výrobku dodává větší komfort a lepší pohodu. Kromě toho je tento merino výrobek pro ženy navržen tak, aby poskytoval dobrou izolaci a efektivně odváděl vlhkost. Toto je jeden z nejlepších merino svetrů pro ženy, které zde najdete - nekouše, nekrčí se a především, také bez pachu! Zůstaňte v teple a svěží během tohoto podzimního a zimního období s naším Wool Knit LS svetrem.

Merino prádlo - kalhoty

Také máme legíny, které se hodí k svetru, a to naše Wool Knit Leggings. Tyto pohodlné a teplé legíny pro ženy jsou také vyrobeny z fantastické merinovlny, která vás udrží v teple během měsíců se střídajícími se ročními obdobími v severních zemích. Toto jsou skvělé merino legíny, které dobře izolují a efektivně odvádějí vlhkost, a nekrčí se, nekoušou a nesmrdí.

Technické merino prádlo pro ženy

Pokud hledáte merino prádlo s dobrou a teplou merinovlnou, které nekouše a dobře se drží i při častém nošení, doporučujeme Techwool svetrkalhoty. Při dobré ventilaci se nebudete cítit vlhce ani při několika aktivitách, zatímco Techwool má také vlastnosti, které zabraňují vzniku pachu.

Merino ponožky pro ženy

Merino ponožky jsou jednou z nejdůležitějších věcí, na které je třeba myslet při používání merino prádla, protože nohy jsou místem, které se nejlépe ochladí a ovlivní zbytek těla. Naše černé Wool Knit ponožky a černé Wool Knit kotníkové ponožky jsou ideální pro ty, kteří chtějí mít teplé nohy na turistice a při tréninku na podzim - obě ponožky jsou funkční a pohodlné a jsou vyrobené z kvalitní merinovlny, kterou všichni známe, a určitě vás udrží v teple. Materiál dobře dýchá a udrží vás připravené na podmínky v chladném a vlhkém severním podnebí. Dále jsou také velmi univerzální, protože je můžete používat na výlety ven, při tréninku nebo doma v obývacím pokoji nebo v kanceláři.

Čtěte také:

Průvodce prádlem

Zpět na blog