Turklær til dame

Kompletní průvodce outdoorovým oblečením

Trápíte se s tím, že nemůžete najít to, co potřebujete na výlet? Online je mnoho možností, pokud jde o turistické oblečení, které závisí na tom, jaký typ výletu se chystáte podniknout a jaké je počasí. Připravili jsme pro vás skvělého průvodce turistickým oblečením pro ženy, který obsahuje oblečení a další věci, které jsou ideální pro výlet v typickém severském klimatu, které je jak vlhké, tak chladné. Ve Famme najdete široký výběr turistického oblečení pro ženy za skvělé ceny.

Podívejte se na celou kolekci turistického oblečení  zde

Na podzim bývá zpravidla ideální počasí na výlet. Přesto je počasí více nepředvídatelné, a proto je důležité mít turistické oblečení, které vyhovuje všem povětrnostním podmínkám. Špatné oblečení může často zkazit zážitek z výletu, a proto je výběr oblečení zásadní.

 

Princip tří vrstev

Aby bylo na výletě teplo, je důležité oblékat se do několika vrstev. Doporučuje se mít na sobě několik tenkých vrstev oblečení místo několika silných kusů. Tímto způsobem je jednodušší si postupně sundávat vrstvy podle toho, jak teplo vám bude. Při fyzické aktivitě bude tělo vystaveno rozdílům teploty, a proto je dobré mít možnost upravit oblečení. Princip tří vrstev zahrnuje nošení základní vrstvy, střední vrstvy a vnější vrstvy, když jste na výletě.

Toto jsou naše doporučení pro oblečení podle principu pro perfektní výlet:

 

Perfektní termoprádlo

Praktické použití termoprádla znamená, že je vhodné jak na výlet, tak doma, a jeho nejdůležitější funkcí je udržet vás teplými a suchými.

TechWool ls tričko je dělané z krásné merino vlny. Toto termoprádlo má dobrou izolaci a transportuje vlhkost, takže je možné zůstat suchý a teplý po celou dobu výletu. Merino svetr neškrábe a nezapáchá, zároveň se nemačká. Je vybaveno dvěma různými látkami, kde technická látka velmi dobře ventiluje na zádech a pod pažemi.

Odpovídající kalhoty mají stejný efekt a jsou ideální jak pro pěší turistiku, tak pro běhání, ale také doma s velkým šálkem kakaa. Design je jednoduchý, což usnadňuje kombinaci s jiným turistickým oblečením nebo vybavením, zatímco je i stylový.

 

Super pěkný svetr, který se perfektně hodí na výlet, je náš Zip Up Wool Knit.  Díky svým izolačním vlastnostem a kvalitní merino vlně je to jeden z nejlepších svetrů, které můžete vzít s sebou na výlet. Je pohodlný, měkký a má zip u krku. Kromě toho, že má tento svetr vlastnosti proti zápachu, je lehký, nemačká se a poskytuje dobrou izolaci, je tento svetr také velmi udržitelný díky ekologickým opatřením, která výrobce látky zavedl.
 

Turistické kalhoty, o kterých sníte

Účelem turistických kalhot je udržet vás v teple v chladu, zároveň by měly vás udržet suché na výletě. Kalhoty by měly být pohodlné na nošení, jak v strmých horských terénech, tak na příjemném výletě sbíráním lesních plodů.

Field Slacks jsou robustní a pohodlné turistické kalhoty pro ženy. Tyto outdoorové kalhoty jsou vodoodpudivé a skvělý kandidát na nové dobrodružství. Jsou elastické a mají velmi dobrou odolnost. Volnočasové kalhoty jsou ideální na horskou turistiku, protože se v nich snadno pohybuje.

 

Active pants jsou tréninkové kalhoty pro ženy nejvyšší kvality a komfortu! Jsou lehká a funkční kalhoty z nylonu s vysokým pasem a šněrováním, zipem na spodní části nohavic a reflexními detaily. Volnočasové kalhoty jsou univerzální a hodí se na každodenní nošení, do hor nebo na lyžařské stezky. Perfektní turistické kalhoty, každodenní kalhoty nebo tréninkové kalhoty.

 

Fly DWR pants jsou lehká turistická kalhoty pro ženy. S tímto je to turistická kalhoty, která má neuvěřitelně elastický a tenký materiál, takže se tyto kalhoty hodí na výlety, kdy není příliš chladno, ale prší. To znamená, že tyto kalhoty jsou perfektní na podzim, ale ne nutně na zimu. Kromě toho zabírá tato kalhoty velmi málo místa, takže je snadné si je vzít s sebou a také velmi pohodlné na cestování, jak na krátkých, tak na delších výletech. Mají také praktické kapsy, reflexní detaily a gumu v pase. 

  

Celine Trekking Pants jsou turistické kalhoty se páskem pro utažení kolem pasu a možností přeměnit je na šortky, kdykoliv budete chtít. Kalhoty jsou elastické a mají prodyšný materiál s praktickými kapsami na zip na mobil atd.

Kalhoty mají skvělou formu a dobré možnosti nastavení. Tyto kalhoty jsou perfektní na dlouhé chladné výlety, ale také na krátké teplé dny. 

Everest Thermal Pants jsou turistické kalhoty, které jsou perfektní na zimu, ale také na ostatní roční období. Udržují vás v teple, ale také efektivně dýchají. Tyto kalhoty jsou perfektní pro zimní výlety na hory, zabezpečují, že se příliš nezahříváte. Materiál kalhot je elastický a odolný, což dělá turistické kalhoty neobvykle pohodlné.

Mají dvě kapsy na zip, suchý zip kolem pasu pro nastavení pasu a ton-in-ton reflexní logo.

  

Zjistěte více o nejlepších turistických kalhotách pro ženy zde!

 

Šortky na výlety

Field shorts jsou robustní tréninkové šortky pro hory, nížiny, na souši nebo ve vodě. Krátké turistické šortky s vysokým pasem a velkými kapsami, které jsou odolné a vodoodpudivé. Perfektní volba pro váš příští výlet, ať už do hor či do přírody.

 

Moveshorts jsou navrženy pro plnou svobodu pohybu. S látkou, která je lehká, elastická a odolná, můžete je použít jak jako běžecké šortky, tak jako turistické šortky. Kromě toho jsou šortky voděodolné s DWR membránou (Durable Water Resistant).

Zjistěte více o nejlepších turistických šortkách zde!

Turistické legíny

Essential tights jsou tréninkové/ turistické legíny , které jsou vysoké v pase. Legíny jsou elastické s vysokou hustotou, aby vám poskytly perfektní fit s dobrou kompresí. Kromě toho je materiál navržen tak, aby byl jemný, pevný a univerzální. Model essential nabízíme také v bezešvé variantě. 

 

Pokud hledáte teplé turistické legíny, můžeme doporučit naše Light thermal tights. Materiál je elastický, odvádí vlhkost a má kartáčovaný vnitřek, který dělá legíny extra teplými a pohodlnými, abyste si mohli užít podzimní a zimní sezónu.

  

Skvělé turistické bundy

Pace Rain Jacket je lehká a má výjimečnou elasticitu, takže je velmi pohodlná na nošení na výlet. To jenejlepší turistická bunda pro ženy, pokud plánujete výlet v přírodě nebo v horách. Bunda má dvě vrstvy, které zajišťují, že je velmi vodotěsná a udržuje teplo, zároveň dobře větrá. Další vlastností je, že má velmi elastický materiál, který dýchá a snáší velké množství deště. Ventilační zipy na této bundě zajišťují, že vzduch může proudit dovnitř i ven, což znamená, že se nebudete rychle potit, a bunda se bude při výletu cítit velmi pohodlně.

  

Celine Rain Jacket chrání před počasím a větrem, a stále dobře funguje jako svrchní bunda. Tato turistická bunda je vyrobena z materiálu, který odpuzuje nečistoty, tuky, olej a vodu, a je velmi univerzální na výlet. Bunda je udržitelná, vegetabilní a bez fluoridů.

Černá prodyšná dešťová bunda pro ženy  Modrá udržitelná dešťová bunda pro ženy     

  

Woolstretch Jacket je jednou z nejlepších a nejtechnických turistických bund pro ženy. Bunda je vyrobena z nejlepší merino vlny, která zajišťuje nejlepší výkon a dělá z této turistické bundy jeden z nejlepších kousků při pobytu venku a aktivním pohybu v podzimním počasí. Tato turistická bunda vám poskytne vysoký komfort, protože je vyrobena z nejjemnějších typů vlny. Tato bunda je ideální na horské výlety, když není nejhorší počasí a nemusíte nosit dešťovou bundu.

 

Powerstretch jacket je perfektně vhodná na výlet, když není počasí tak husté a kdy budete pravděpodobně aktivnější. Tato turistická bunda je také skvělá pro každodenní nošení, což ji dělá velmi univerzální. Materiál je technický a má dobrou tepelnou izolaci a elasticitu - což ji dělá perfektní pro situace, kdy se budete pohybovat a být v akci. Bunda je lehká a dobře padne, navíc má dobrý odvod vlhkosti, takže se nebudete cítit vlhce.  

 

Teddy bundy jsou letos velmi populární, a ve Famme máme nejlepší a nejkrásnější výběr teddy bund pro ženy. Naše Ripstop Sherpa Jacket je nejměkčí teddy bunda, která se hodí jako turistická bunda, protože je tofleeceová bunda vysoké kvality, která vás udrží v teple. Bunda má fantastickou texturu proti větru a počasí a na vnitřní straně je měkký fleece. Tato fleece bunda je praktická a teplá, a je tak ideální turistickou bundou pro dámy na víkendové výlety do chaty a horské treky, může být použita jak vnitřně k odpočinku, tak venku na výletech. Kromě toho má na kapsách a loktech zvláštní ripstop materiál, který ji činí unikátní.
 

 

Doplňky

Při turistice je důležité udržet hlavu v teple. Čepice která vás udrží v teple, je důležitá, aby se vám zážitek z výletu nezkazil. Studená hlava často znamená studené tělo, a studené tělo znamená špatný výlet. Čelenka je optimální v méně chladných dnech. Teplá čepice je nejlepší volba v chladnějších dnech. 

Pár vlněných ponožek a zimních rukavic je také velmi důležité, abyste zůstali v teple na výletě. Kromě toho by pár sportovních brýlí pro ženy byl důležitým přínosem k maximálnímu zážitku z výletu. Skvělé sportovní brýle které dobře sedí, jsou rozhodující, když se vydáváte na výlety v různých terénech. Rychlé brýle dělají, že vypadáte sportovně, a není to přesně to, co vlastně chcete?

Nejlepšívlněné ponožky z Sandnes Garn jsou nutností, když se vydáváte na výlet! Tytoponožky jsou teplé a pohodlné a rozhodně se jedná o klasiku pokud jde o komfortní vlněné ponožky. Tyto se perfektně hodí do horských bot nebo bot a patří mezi nezbytnosti na výlet.

Zpět na blog