Sort sports bh med god støtte til dame

Jak vybrat správnou sportovní podprsenku

Obvyklá podprsenka je, jak všichni ví, navržena pro každodenní aktivity s velmi nízkou intenzitou. Mnoho žen proto považuje nošení běžné podprsenky během tréninku za zcela beznadějné a přinejmenším nepohodlné. Proto je sportovní podprsenka důležitá při každém tréninku, ale co vlastně hledat při hledání dokonalé sportovní podprsenky?

Výběr sportovní podprsenky může být někdy problematický, prsa rostou, klesají a mění se v průběhu času, a může být nepohodlné, pokud sportovní podprsenka neposkytuje potřebnou oporu. Proto jsme ve Famme vytvořili příručku pro ty, kteří si nejsou jisti, co hledat při koupi nové sportovní podprsenky. Pokud se chcete podívat na sportovní podprsenky od Famme, můžete se podívat na kolekci sportovních podprsenek Famme na našich stránkách, 

 

V tomto příspěvku najdete:

  • Podprsenka s nízkou oporou
  • Podprsenka se střední oporou
  • Podprsenka s vysokou oporou
  • Věci, na které si dát pozor při nákupu sportovní podprsenky
  • Velikostní průvodce
  • Otázky a odpovědi

 

Podprsenka s nízkou oporou

Nízká opora není optimální sportovní podprsenka pro každého. Pokud máte větší velikost prsou, doporučujeme zvolit něco s vyšší oporou bez ohledu na intenzitu tréninku. Sportovní podprsenka s nízkou oporou je nejvhodnější pro tréninky s nízkou intenzitou a/nebo ženy dívky s menšími prsy. Podprsenky jsou vyrobeny z měkkého materiálu a soustředí se na flexibilitu a pohodlí; obvykle mají tenké ramínka a prodávají se bez možnosti nastavení pásku.

  • Skvělé pro cvičení, jako je jóga, pilates, rychlá chůze, golf atd.

Doporučujeme podívat se na podprsenky s nízkou oporou: jako Peachy Scrunch Sports Bra nebo Lunge Sports Bra.

Červená sportovní podprsenka s nízkou oporou

Lunge Sports Bra se skvěle hodí pod oblečení a cítí se pohodlně celý den. 

 

Podprsenka se střední oporou

Střední opora se soustředí více na podporu a vlhkost, zatímco stále zůstává pohodlná; můžete zde najít trošku širší ramínka, a některé z nich mají obvykle možnost nastavení. Podprsenka se střední oporou je nejlépe použít pro trénink s střední intenzitou nebo vysoce intenzivní trénink, který neobsahuje tolik skákání.

  • Střední opora je skvělá pro silový trénink, lyžování, cyklistiku, veslování a cvičení na střední část těla

Doporučujeme podívat se na podprsenky se střední oporou, jako je Extended Sports Bra nebo Power Seamless Sports Bra

 

Černá sportovní podprsenka pro ženyČerná sportovní podprsenka pro ženy

 

Extended Sports Bra se také skvěle hodí jako crop-top. 

 

Podprsenka s vysokou oporou

Sportovní podprsenka s vysokou oporou je určena pro vysoce intenzivní trénink. U těchto podprsenek je hlavním zaměřením poskytnout extra oporu a dobrou vlhkost; měly by lehce přiléhat k tělu, být trochu těsné, mít široká ramínka a vyztužení. Jsou navrženy tak, aby poskytovaly komfort, kdy prsa nejsou na překážku nebo nebolí během tréninku.

  • Při koupi sportovní podprsenky s vysokou oporou se obvykle zaměřuje na trénink jako běh, crossfit a HIIT, ale také jsou perfektní, pokud máte velké prsy, které potřebují více podpory bez ohledu na intenzitu tréninku.

Máme dobrý výběr sportovních podprsenek s dobrou oporou a komfortem pro vysoce intenzivní trénink, včetně Softy Sports Bra nebo Elevate Crop Top

tréninkový top s dobrou oporouTréninkový top s dobrou oporou

 

Obě tyto možnosti mohou být použity jako podprsenka nebo crop-top.

 

Věci, na které si dát pozor při koupi sportovní podprsenky 

  1. Nekupujte příliš malou podprsenku! Musí sedět těsně, ale také musíte umět dýchat!
  2. Použijte svá běžná měření podprsenky jako pokyny a podívejte se na náš velikostní průvodce pro další pomoc!
  3. Jenom proto, že máte menší prsa, neznamená, že se můžete vyhnout nošení sportovních podprsenek a nemít nežádoucí efekty. Pokud cvičíte bez správného vybavení, může to nakonec vést k povislým prsům.
  4. Nemusíte si dělat starosti, pokud jste nekoupili správnou sportovní podprsenku podle různých typů tréninků. Každopádně potřebujete různé typy podprsenek! Navíc nikdy nevíte, dokud to nezkusíte!

 

Velikostní průvodce 

Může být obtížné vědět, kterou velikost zvolit, pokud jste si nikdy nekoupili sportovní podprsenku, nebo pokud se velikost změnila. Proto máme průvodce velikostí na našich stránkách, který najdete zde!

 

Otázky a odpovědi 

Existuje mnoho věcí, které dívky a ženy řeší, když jde o koupi sportovní podprsenky, a je vždy dobré mít trochu znalostí, než investujete do něčeho. Sestavili jsme nejčastější otázky ohledně sportovních podprsenek a odpovědi! Čtěte dál pro naše nejlepší tipy a možná dostanete odpověď na otázku, kterou máte.

 

1. Proč existují sportovní podprsenky? 

Podprsenky byly vynalezeny a znovu vynalezeny již od antiky, ale sportovní podprsenka je poměrně nová, přesněji v roce 1977. Byla vynalezena Američankou, která nemohla běžet kvůli bolesti, kterou cítila v prsou. Od té doby je sportovní podprsenka jedním z nejdůležitějších kousků oblečení pro ženy, pokud jde o trénink, protože poskytuje komfort a ženy se vyhýbají bolesti.

 

2. Proč bych měla nosit sportovní podprsenku, když cvičím?

Když cvičíme, pohybujeme tělem a implicitně prsy více, než když vykonáváme každodenní práci. Pokud nemáte správnou sportovní podprsenku, můžete zažít nepohodlí nebo bolest. To, co se pak stává, je, že si většinou upravujeme tělo tak, abychom se bolesti vyhnuli, což může vést k bolestem zad. Pokud chcete předejít zbytečné bolesti, měli byste nosit sportovní podprsenku s dobrou oporou.

 

3. Jaké typy podprsenek existují a jak bych měla vybrat tu pravou pro mě?

Existují dva hlavní typy sportovních podprsenek:

  • Kompresní podprsenka: Tyto podprsenky obvykle přicházejí v provedení přes hlavu bez zabudovaných pohárků (zde najdete příklad)
  • Inkapulační podprsenka: Toto jsou sportovní podprsenky pro vysoce intenzivní trénink s integrovanými vložkami, které jsou také vhodné pro ženy s velkými prsy, i když necvičí – nabízejí mnoho podpory (zde najdete příklad)

Měli byste vybrat sportovní podprsenku podle typu aktivity, kterou budete dělat.

 

4. Jak by měla moje sportovní podprsenka sedět?

Sportovní podprsenka je navržena tak, aby udržela prsa na místě, i když se pohybujete, takže byste měli mít více podpory  než z běžné podprsenky, zároveň byste měli moci dýchat. Pamatujte, že nemusíte kupovat menší velikost pohárku, abyste udrželi prsa na místě, protože sportovní podprsenka to má dělat, ať už máte jakákoliv prsa. Tip pro ženy, které mají problém s nalezením opory, je koupit sportovní podprsenku s vyztužením.

Tip: Podívejte se na náš průvodce velikostí podprsenky, pokud si nejste jisti, jak najít nebo změřit velikost podprsenky.

 

5. Jaké další funkce jsou důležité při výběru sportovní podprsenky?

Kromě podpory a snížení vysokého namáhání z různých sportovních odvětví je jednou z nejdůležitějších vlastností, z jakého materiálu je vyrobena. Je moudré držet se materiálů, které odvádějí vlhkost, které nesají pot. Je důležité si to pamatovat, když hledáte sportovní oblečení.

 

6. Mohu nosit sportovní podprsenku každý den?

Sportovní oblečení se v posledních letech stalo populárnějším, a to nejen proto, že více lidí cvičí, ale také proto, že jsme byli v pandemii; ale existuje několik věcí, na které byste měli mít na paměti:

  • Sportovní podprsenky bývají příliš těsné – a proto jsou ideální pro trénink; ale pokud ji nosíte po delší dobu, aniž byste ji sundali nebo dali tělu pauzu, může to vést k oslabení zádových svalů, což může způsobit (mimo jiné) bolesti ramen.
  • Kromě toho, nošení sportovní podprsenky celý den může vést k problémům s pokožkou, jako jsou vyrážky, podráždění pleti a v těžkých případech i plísňové infekce.

Proto doporučujeme vybrat si správné sportovní oblečení, když cvičíte, ale obecně je nejlepší, když nenosíte těsné oblečení den a noc.

 

7. Zmenšují sportovní podprsenky prsa?

To je obvykle mylná představa mezi naším mladším publikem. Růst celého těla není ovlivněn tím, co nosíme, ale hormony, trénink a strava (a tím máme na mysli to, co jíte). Doporučuje se najít si správnou velikost pro pohodlí a oporu. Takže ne, sportovní podprsenka neovlivní velikost vašich prsou.

 

8. Mám velké prsy, měla bych nosit dvě sportovní podprsenky?

To nepotřebujete! Pokud nedostáváte oporu, kterou potřebujete, stačí najít podprsenku s dobrou oporou, která sedí na vás! Existuje více typů sportovních podprsenek. Ženy s velkými prsy mohou klidně nosit to, čemu říkáme inkapsulací sportovní podprsenku pro vysoce intenzivní trénink, i když děláte něco jako jógu nebo pilates. Pokud se vám tento vzhled nelíbí a rádi byste zkusili něco jiného, doporučujeme podívat se na náš tréninkový top s integrovanou podprsenkou – Power Seamless Top

 

9. Jak bych měla prát své sportovní podprsenky?

Ideálně byste měly prát sportovní podprsenky po každém použití, zejména pokud žijete v teplém klimatu nebo obvykle hodně potíte. Časté praní pomáhá eliminovat bakterie, které se přenášejí z těla na látku, odstraňuje zápach a prodlužuje životnost podprsenky. Nenechávejte ji v sušičce, protože to poškodí elastické vlákno a látku podprsenky; s časem ztratí podprsenka oporu.

 

10. Kolik sportovních podprsenek bych měla vlastnit?

Měli byste vlastnit sportovní podprsenku pro každý den, kdy cvičíte. Pokud cvičíte dvakrát týdně, měla byste mít dva na obměnu. Pokud cvičíte čtyřikrát nebo pětkrát týdně, měli byste se snažit mít alespoň čtyři na obměnu, abyste měli čas je prát po každém použití.

Zpět na blog