Tursko til sommeren

Letní outdoorová obuv

Severní Evropa nabízí krásné teploty v letním období, ale stále je charakterizována proměnlivými povětrnostními podmínkami. Proto jsou nutné boty, které odolají dešti a vlhkosti, zvlášť pro ty, kteří tráví spoustu času v přírodě. Jak se u nás v České republice říká: "Na výlet - nikdy smutný!" Ujistěte se, že si udržíte dobrou náladu na výletě tím, že si vyberete nejlepší turistické boty pro vás a vaše potřeby.


Lehké a voděodolné turistické boty

Hledáte dobré turistické boty pro ženy? Zůstaňte v suchu na mokrých stezkách s našimi vodoodpudivými Ventdry RX1 Shoes. Prodyšná tkanina bot zajišťuje maximální komfort, takže se během výletu ani nezapotíte ani nebudete cítit vlhkost. Jsou lehké a mají dobré odpružení, které zajistí bezproblémovou procházku. Pevné podrážky umožňují botám zvládnout nerovný terén, takže můžete šlápnout na větve nebo kameny, aniž by vás to bolelo nebo by se boty poškodily.

Lehké a nízké turistické boty jsou ideální na teplejší dny. Užijte si teplo, aniž byste se cítili horko v nohách. Jste-li však turistický nadšenec, který chodí i v dešti? Nebojte se, tyto turistické boty vám totiž poskytují to nejlepší v jednom - boty, které jsou vodoodpudivé a mají dobré odpružení.


Jak vybrat turistické boty?

Při výběru turistických bot byste měli zvážit, kolik stability kotníku potřebujete. Vysoké turistické boty poskytují dobrou stabilitu kotníku a jsou vhodné pro horské túry s těžkým batohem, zatímco nízké boty nabízejí menší stabilitu kotníku a jsou vhodnější pro lehčí výlety. V horkých letních dnech mohou být vysoké boty velmi horké, a tak byste měli zvážit, kolik stability kotníku skutečně potřebujete. Pokud se pohybujete v nenáročném terénu s lehkým batohem, možná budete potřebovat pouze nízké turistické boty. Stále si nejste jisti, jaký typ turistických bot byste měli vybrat? Naše Ventdry RX1 Shoes jsou lehké a můžete je snadno zabalit do batohu, abyste je mohli během výletu vyměnit.


Jak často byste měli měnit turistické boty?

To, jak často byste měli měnit turistické boty, závisí na tom, jak moc byly používány a údržbovány. Například asfalt více opotřebovává podrážku než pokud nosíte boty v nerovném lesním terénu. Měli byste tedy sledovat opotřebení bot při častém používání. Jistým znakem toho, že je čas boty vyměnit, je, když zažíváte drobné poškození, i když jste nezměnili způsob chůze nebo běhu.

Abychom co nejdéle udrželi vaše turistické boty, shromáždili jsme naše nejlepší tipy:

#1 Impregnujte boty před použitím

#2 Větrejte a sušte boty po každém výletu

#3 Odstraňte špínu a nečistoty z povrchu bot pomocí hadříku po každém výletu

Přečtěte si více: Pět znaků, kdy byste měli vyměnit běžecké boty


Jak prát turistické boty?

Naše turistické boty mají povrch tvořený vodoodpudivým a prodyšným síťovým materiálem. Vodoodpudivé oblasti se snadno čistí hadříkem a teplou vodou. Prodyšný síťový materiál je těžší na údržbu, a proto doporučujeme používat pračku na 30 °C s nízkým odstřeďováním, abyste celou botu vyčistili. Boty byste neměli prát příliš často, protože by to mohlo způsobit, že lepidlo v botách bude méně účinné. Zvažte tedy, zda můžete postupovat podle kroků, jak co nejdéle udržet boty v dobrém stavu.

Přečtěte si více: Jak prát běžecké boty

Zpět na blog