Treningsøvelser for to

Cvičte společně - nejlepší cvičební cviky pro dva

Chybí vám motivace k tréninku?

V rušném každodenním životě není vždy lákavé jít na trénink a často to může být něco, co se jednoduše upřednostní. Dostat se do dobrého tréninkového rytmu může být na začátku obtížné, ale jakmile začnete, fyzická aktivita se stává snazší a zábavnější. Jedním ze způsobů, jak usnadnit přechod na trénink, je vzít si s sebou kamaráda!

Důležité je mít na paměti, že trénink by měl být především zábavný. To je perfektní příležitost, jak být společenský a strávit trochu času s přítelem nebo partnerem. Když vás je dva, je snazší se vzájemně motivovat a odvážit se vyzkoušet nové cviky, zatímco můžete dosahovat nových cílů společně!

Abyste viděli pokrok a výsledky svého tréninku, může být užitečné si to zaznamenávat do tréninkového deníku. Famme má zdarma tréninkový deník, který si můžete stáhnout zde!

Tréninkový program pro skupinové tréninky

Abychom vám usnadnili cestu k tréninku, chceme představit 5 jednoduchých a efektivních cviků, které fungují stejně dobře v tělocvičně i jako domácí trénink. Jedná se o silové cviky, které máme velmi rádi a kde se můžete vzájemně využívat jako tréninkové zařízení. Pokud chcete další výzvu, je také možné provádět cviky s tréninkovou gumou!

Efektivní cviky na břicho

1. Zvedání s partnerem
Jeden partner leží na zádech a drží se za nohy druhého. Ležící partner zvedne nohy přímo nahoru a stojící partner je několikrát posune vpřed. Zatímco se nohy posouvají, ležící partner by měl stáhnout břicho a co nejlépe se držet.
2. Sed-lehy s partnerem
Existují různé variace, které můžete provádět, ale začněte tím, že si sednete na zem naproti sobě. Nejprve můžete provádět klasické sed-lehy s rukama nahoře, abyste si na vrcholu dali high five. Poté můžete provést jinou úpravu tím, že budete pohybovat nohama proti sobě a současně stáhnout břicho.
3. Plank s partnerem
Postavte se naproti sobě v pozici vysoké planky. Zde existují možnosti variace, a může být zábavné vyzkoušet různé věci. Jedna možná varianta je udělat partnera nestabilním a spadnout, aniž byste opustili svou pozici.

Efektivní cviky na nohy

1. Výpady s partnerem
Postavte se naproti sobě a držte se za ruce. Poté se spusťte do výpadu střídavě s měněním nohou.

2. Statické dřepy s partnerem
Stavte se zády k sobě a poté se spusťte do 90stupňového dřepu. Tady zůstanete co nejdéle, dokud budete moci.

3. Zvedání na špičkách

Položte se na záda jako zátěž. Poté zvedněte paty nahoru, zatímco držíte kolena v klidu, a udělejte pauzu na vrcholu zvednutí. Pomalu se vraťte do výchozí pozice a opakujte.

Chcete ještě zábavnější trénink? Podívejte se na naše tipy na tréninkové cviky, které můžete provádět v parku zde

Efektivní cviky na záda

Nelze zapomenout cvičit záda! Existuje mnoho efektivních cviků na záda pro partnery, které můžete provádět společně. Tady jsou tři, které můžete přidat k výše zmíněným cvikům.

1. Tepování s partnerem

V tomto cviku stojíte čelem k sobě. Používáte tréninkovou gumu a stojíte na každé straně. Tady zůstanete a táhněte současně se svým partnerem.

2. Vozíkový klik

Tento cvik trénuje záda, hrudník, paže, nohy a jádrové svaly. Jeden vstupuje do pozice planky, kde mají ruce a nohy kontakt se zemí. Když ohnete lokty, abyste snížili hrudník k zemi, váš partner se ohne z boků, zatímco drží ruce rovně.

Poté, zatímco napínáte ruce a pohybujete hrudník od podlahy, váš partner se staví, zatímco udržuje záda rovně. To opakujte několikrát a vyměňte si pozice.

3. Zatáčení kolen

Tento cvik trénuje jak záda, tak svaly trupu. Nejdříve vy a váš partner sedíte na zemi proti sobě, několik metrů daleko, s rukama za sebou, abyste podpořili dolní část zad.

Oba budete mít nohy zdvižené a vystřídáte jedno nohu po druhé, abyste se dotkli partnerových prstů. Poté pokračujte ve střídání nohou, jako byste šlapali na kole.

Udržujte rovnováhu a záda rovně při několika opakováních.

Související články

Sladěné tréninkové sady

Jakou barvu zvolit na tréninkové legíny

Scrunch tréninkové oblečení

Zpět na blog