tips til langtur

Tipy na dlouhou cestu

Jednou z největších výhod života v zemi jako je Norsko je nádherná příroda, kterou najdete ve všech částech země. Ať už si přejete jít podél lesů a luk, nebo se vydat na nejvyšší vrcholy, většina z toho je na dosah a jen pár hodin cesty daleko. V tomto průvodci jsme shromáždili pět tipů na dlouhé túry – věci, na které byste měli myslet a mít na paměti, když se chystáte na výlet v různém terénu a krajině.

 

1. Naplánujte si výlet

To samo o sobě je jasné, ale jednou z nejchytřejších a nejdůležitějších věcí, které můžete udělat před dlouhým výletem, je plánovat výlet. Kam jdete? Jaký je cíl? Kolik času si myslíte, že vám zabere, abyste trasu ušli? A počítali jste s cestou zpět? Budete přespávat u cílové stanice? To jsou všechno otázky, které se mohou brzy stát aktuálními a na které byste měli myslet při plánování dlouhé túry.

Určitě si udělejte kontrolní seznam věcí, které si myslíte, že byste měli mít s sebou: Potřebujete mapu a kompas? Jaký druh občerstvení si vezmete, a máte s sebou dostatek vody? Z hlediska stravy na cesty je dobré myslet na jídlo, které se dlouho nezkazí, věci, které dodávají dostatek energie a dobře zasytí. Koneckonců, jdete na dlouhý výlet, takže se vyplatí mít dostatečný příjem bílkovin a sacharidů.

Zkontrolujte předpověď počasí. V Norsku jste často ovlivněni počasím, ať už jsou mínusové teploty a sníh, nebo prší jako z konve, to mohou být rozhodující faktory, které mají velký vliv na kvalitu výletu v závislosti na tom, jak dobře jste připraveni.

 

2. Oblečte se dobře

Jedním z nejdůležitějších aspektů, na které byste měli myslet, je obléknout se správně, když jdete na dlouhý výlet. Je dobré pořídit si dobré turistické bundy, které vydrží zlé počasí, abyste nenechali nic náhodě, když dorazí bouřlivé a proměnlivé počasí.

Podívejte se na náš kompletní průvodce turistickým oblečením pro ženy zde!

 

Turistické oblečení pro ženy

Celine rain jacket je bunda, která dobře dýchá, je snadno pohyblivá a odolná vůči vodě. Turistická bunda je vybavena ventilačními zipy pod pažemi, praktickými kapsami s voděodolným zipem a suchými zipy na rukávech. Tech jacket je vyrobena z technického materiálu, aby zajistila maximální pohodlí a výkon.

Přečtěte si více o nejlepších turistických bundách pro ženy zde!

 

Zároveň je vždy rozumné mít dobré turistické kalhoty. Field slacks jsou outdoorové kalhoty, které jsou robustní alternativou s dobrou elasticitou a vysokým pasem. Outdoorové kalhoty jsou pružné a velmi odolné, zatímco se cítí lehké. Everest thermal pants jsou slim fit alternativou, která je větrná a vodoodpudivá. Materiál je teplý, prodyšný a odolný. Turistické kalhoty mají suchý zip kolem pasu pro nastavitelný střih.

  

Podívejte se na nejlepší turistické kalhoty pro ženy zde!

  

3. Vezměte si potřebné vybavení: Tipy na turistické vybavení

Kromě toho, že se musíte dobře obléknout na dlouhý výlet, je také dobré mít k dispozici kvalitní vybavení. Teplé rukavice jsou nezbytné na chladnější výlety. Naše Pace Vinterhansker jsou nejlépe vhodné na lyžování, ale mohou být také použity jako běžné rukavice na dlouhém výletě. 

 

4. Postarejte se o svého turistického partnera

Pokud máte s sebou psa, je důležité ho dobře obléknout a postarat se o něj stejně jako o sebe. To znamená mít s sebou dostatek jídla, vody a vybavení, které váš pes potřebuje. Pokud vám bude zima, pravděpodobně to bude i vašemu psovi. 

 

5. Nezapomeňte na dobrou náladu

Poslední, ale ne méně důležité, je na výletu mít dobrou náladu. Dobrá nálada na výletě je stejně důležitá jako dobré vybavení!

Zpět na blog