trening på kontoret og hjemme

Cvičení v kanceláři a doma

Je podzim, brzy zima, a většina lidí se vrací k "běžnému" každodennímu životu s prací, školou, volnočasovými aktivitami, společenským životem a tréninkem. Pro mnohé může být to poslední obtížné zařadit tak často, jak by chtěli, kvůli nedostatku času nebo jiným věcem, které stojí v cestě nebo se objevují. Proto může být chytrý nápad spojit pracovní život a život doma s tréninkem - tak, aby se do denního režimu dostalo trochu aktivity každý den, pokud není čas na to věnovat se cvičení jinak, což je neuvěřitelně důležité pro dobré zdraví.

Při dlouhých dnech strávených v sedě může být tato nečinnost na škodu držení těla, abychom tomu předešli, sestavili jsme několik jednoduchých cvičení, která pomohou proti špatnému držení těla.

Důležitost pohybu každý den

Je nanejvýš důležité se každý den trochu hýbat. Doporučuje se minimálně 30 minut aktivity každý den - a půlhodina je v zásadě poměrně dosažitelný časový úsek, kdy byste se měli aktivovat. Těch minimálních třicet minut lze snadno stihnout během dne v kanceláři (když nemáte příliš mnoho pracovních úkolů a schůzek) nebo doma. Zde jsme vytvořili průvodce cvičením v kanceláři a doma s jednoduchými tipy a cviky, které lze provádět bez nutnosti velkého vybavení.

šedé tréninkové legíny a žena

Proč cvičit v kanceláři?

V kanceláři většinou trávíme hodně času v sedě. Dny mohou být různorodé, ať už se zdají těžké nebo lehké, může být hodně nebo málo práce a může se stát, že nemáme čas myslet na nic jiného než na to, co děláme v práci. Zdravotně není pravděpodobně dobré neustále sedět v klidu a nevěnovat se pohybu, navíc být zatížen pracovními úkoly. Proto je důležité zařadit nějakou formu pohybu do kanceláře.

cvičení v kanceláři

Dále se můžete zranit nebo mít bolesti svalů a kloubů, pokud sedíte příliš dlouho. Proto by měl být trénink v kanceláři něco, co můžete udělat, a co se dá snadno provést. Vytvořili jsme průvodce o tom, jaký typ tréninku můžete provádět, aby se zabránilo zraněním, podívejte se zde.

Je také rozumné investovat do kvalitních běžeckých bot s dobrým tlumením, pokud chcete předejít bolestem svalů a kloubů z přílišného času stráveného v kanceláři. Dobré běžecké boty pro ženy, které poskytují dobrou oporu, jsou Endorphin RX1 běžecké boty:

Bílé běžecké boty s dobrým tlumenímČerné a bílé sportovní boty
Co je na těchto běžeckých botách skvělé, je, že poskytují dobré tlumení, takže prevence svalových zranění nebo bolesti těla po dlouhém sezení nebo sezení v jedné pozici je zajištěna. Tyto boty dobře dýchají a mají chunky podrážku, což je dělá velmi pohodlnými a zajišťuje dobrou pohyblivost. Tak jsou tyto běžecké boty pro ženy ideální na nošení do práce, pokud potřebujete nové pohodlné boty do kanceláře a pokud také plánujete něco zacvičit během pracovního dne, což je důležité pro to, abyste se cítili dobře.
nejlepší běžecké boty pro ženy

Tipy na cvičení v kanceláři

Nejdříve je důležité "připravit" tělo na cvičení; to lze provést například protahováním, trochu se natáhnout. Pokud máte nějaké činky v kanceláři, je to ideální, ale není třeba, abyste si brali spoustu tréninkového vybavení na pracovní místo. S činkami můžete snadno provádět trochu silového tréninku, když sedíte v kancelářské židli nebo když stojíte. Pokud nemáte žádné činky nebo jednoruční činky, můžete použít těžší knihy nebo kancelářské vybavení, které dodá váhu. Zde můžete provádět různé cviky, buď můžete chodit se činkami, nebo provádět nějaké zdvihy či dřepy. Zde jsme vytvořili průvodce různými silovými cviky: Nejlepší silové cviky pro celé tělo.

nejlepší tréninkové gumy

Proč cvičit doma

Co je výhodné, je najít jednoduché cviky, které nevyžadují mnoho, protože nakonec jste v kanceláři a čas a prostor jsou omezené. Zaměřte se na jednoduché svalové skupiny a najděte dobré a jednoduché protahovací cviky.

Zde si můžete přečíst, proč byste se měli protahovat po cvičení.

protahování po cvičení

Jógové cviky z domova - Průvodce pro začátečníky.

nejlepší jógové oblečení pro domácí trénink

Je rozumné získat dobré jógové oblečení, které vám pomůže podávat výkony a zároveň je pohodlné na nošení. Co je skvělé na jógovém oblečení je to, že ho můžete používat jak na cvičení, tak jako běžné oblečení doma. Podívejte se na naši příručku pro nejlepší jógové oblečení pro ženy zde.

Velkým favoritem je cvičební set Softy Leggings a Softy Sports Bra jako jógové oblečení pro ženy:

Ribbed a seamless tréninkové oblečení je velkým favoritem a poskytuje dobrou, prodyšnou pohyblivost. Přečtěte si více o nejlepším jógovém oblečení pro ženy zde.

Tipy na cvičení doma

Kromě toho, při cvičení doma můžete využít činky nebo jednoruční činky, pokud je máte doma, a provádět různé silové cviky. Mrtvé tahy, dřepy, cviky na břicho a záda jsou příklady rozličných sad, které můžete provádět. Klidně použijte tréninkové gumy, když budete cvičit doma nebo v kanceláři, můžete najít nejvíce elastické a odolné tréninkové gumy zde:

Také jsme vytvořili průvodce cviky, které lze provádět s tréninkovými gumami, což je velmi ideální pro použití doma: Cviky s tréninkovými gumami.

Pokud nemáte činky nebo jednoruční činky a máte děti, můžete také zvedat své děti, to je zábavná aktivita, kterou si děti užívají a chtějí se zúčastnit. Takto strávíte čas se svými dětmi a zároveň provádíte trochu tréninku - win-win situace a rozhodně plus cvičení doma.

Klíčová slova jsou jednoduché, základní cviky. Nemělo by to být stresující nebo velká zátěž cvičit doma. Najděte si, co máte, a využijte to ve svůj prospěch! Buďte kreativní a mějte se na pozoru, to je to nejdůležitější.

šedý tréninkový set pro ženy

Rady od fyzioterapeuta

Několik poznámek od profesionála, které mohou pomoci předejít riziku zranění spojeného s prací z domova nebo dny, kdy sedíme příliš dlouho.

Obecné rady

  • Střídejte polohy sezení.
  • Mějte oporu pro předloktí.
  • Často si během pracovního dne dělejte přestávky.
  • Mějte jasně stanovený rozdíl mezi pracovním a volným časem.

Rady týkající se polohy sezení

  • Sedněte si na židli, kde máte nohy na zemi.
  • Většina stehen by měla ležet na sedadle židle.
  • Sedadlo židle může být vzadu vyšší než vepředu, ale nemělo by to být naopak.
  • Doporučuje se mít vzdálenost zhruba velikosti pěsti mezi kolenem a sedadlem židle, aby se minimalizovalo riziko otoků nohou na konci dne.
Zpět na blog