Bambussokker i sort og hvit

Výhody bambusových ponožek

Bambusové ponožky se v posledních letech staly velmi populárními a v tomto blogovém příspěvku se dozvíte proč. Existuje řada výhod používání ponožek z bambusu a mnozí zjistí, že se po vyzkoušení bambusových ponožek nechtějí vracet k běžným ponožkám. Zde se můžete dozvědět více o tom, co jsou bambusové ponožky a jaké mají výhody - a tedy zjistit, zda jsou ponožky pro vás. 

Co jsou bambusové ponožky?

Bambusové ponožky jsou vyrobeny z bambusové tkaniny, která je na noze měkčí. Struktura vláken v tkanině je více dutá, což způsobuje, že ponožky jsou více absorpční než například bavlněné ponožky. Bambusová tkanina udržuje ponožky suché a pomáhá odstraňovat nežádoucí zápach. Ponožky jsou tedy dobře vhodné jak na každodenní nošení, tak na trénink. 

Šest výhod bambusových ponožek

1. Udržují nohy suché

Bambusové ponožky mohou absorbovat třikrát až čtyřikrát více vlhkosti než běžné bavlněné ponožky. To znamená, že trvá déle, než se ponožky na noze cítí mokré. Ponožky jsou proto skvělou volbou jak na horké letní dny, tak na delší procházky nebo tréninkové sezení. 

2. Regulace teploty

Bambusové ponožky mají termoregulační tkaninu. To znamená, že ponožky udrží vaše nohy příjemně teplé v zimě a dokonale ochlazené v létě. Ponožky přispívají k maximálnímu pohodlí vašich nohou, a vy se nemusíte obávat ani chladu, ani potu.

3. Pohodlnější na noze

Bambusová tkanina je měkčí než běžná bavlněná tkanina. To způsobuje, že bambusové ponožky se na nohou cítí pohodlněji. 

4. Snižují nežádoucí zápach

Protože vlákna bambusových ponožek jsou termoregulační a absorpční, budou v ponožkách špatné podmínky pro bakterie. Tím pádem bambusové ponožky přirozeně snižují zápach potu. 

5. Lepší pro životní prostředí

Bambusové ponožky jsou méně škodlivé pro životní prostředí, protože rostlina bambusu nepotřebuje zavlažování. Navíc má rostlina bambusu přirozenou ochranu proti bakteriím, což znamená, že může růst bez použití nebezpečných chemikálií. 

6. Nohy se cítí lépe

Bambusové ponožky jsou hypoalergenní, což je dělá dobře vhodné pro citlivé nohy. Kromě toho je tkanina prodyšná, což vytváří příjemné prostředí, ve kterém se nohy cítí dobře. 

bambusové ponožky, bílé ponožkyčerné ponožky, bambusové ponožky

Kratké bambusové ponožky

Chcete vyzkoušet bambusové ponožky? Pak můžete vyzkoušet náš 2-pack bambusových ponožek

Zpět na blog