Sokkeguiden

Nejlepší průvodce ponožkami

Při oblékání podle různých podmínek je velkou otázkou, které kalhoty nebo svetr jsou nejvhodnější, přičemž výběr spodního prádla není tak zásadní pro rozhodovací proces. V souladu s tím, že spodní a horní část oblečení jsou důležité faktory, také ponožky mají velký význam pro outfit. I když jsou obvykle skryty za kalhotami a botami, mají tyto páry velký vliv na komfort. To, jak teplé jsou nohy, má velký vliv na tělesnou teplotu, a použití ponožek, které poskytují příliš málo nebo příliš mnoho tepla, bude mít větší vliv, než by se mohlo zdát.

Proto je zásadní mít znalosti o typech ponožek, které jsou nejlépe vhodné pro činnosti, které budou prováděny. Jak si možná více lidí myslí - skutečně existuje více než jeden typ ponožek. Mezi širokou nabídkou na trhu naleznete například bambusové ponožky, tenisové ponožky, vlněné ponožky a hřejivé ponožky. Najděte ponožky, které nejlépe vyhovují vašemu typu tréninku zde! Čtěte dále, abyste získali potřebné znalosti, abyste se mohli optimálně oblékat podle podmínek.

Obsah

Tenisové ponožky

Tenisové ponožky jsou především určeny pro fyzickou aktivitu a trénink. Ponožky jsou bílé, pružné a obvykle vyrobené z bavlny. Také se staly trendy nosit je každodenně, kdy jsou vytaženy nad kalhotami pro styl ve stylu skater, zatímco mohou být pod kalhotami pro diskrétnější vzhled. Naše vysoké tenisové ponožky se prodávají v 1-balení, jsou měkké a tlumící, aby se cítili komfortně a stabilně během tréninku. Díky své délce také slouží k ohřevu těla - proto se skvěle hodí na venkovní trénink.

Čtěte více: Nejlepší tenisové ponožky

tenisové ponožky pro ženy bílé tenisové ponožky pro ženy

Kotníkové ponožky

Během tréninkové seance v tělocvičně se teplota rychle zvyšuje a pár kotníkových ponožek bude dobrou volbou. Budete cítit dobrou prodyšnost, což je důležité pro dobrý trénink. Stejně jako existují krátké ponožky na trénink, tak také kotníkové ponožky pro každodenní nošení. Na co se týče kotníkových ponožek na trénink, doporučujeme naše krátké tenisové ponožky. Tyto jsou vyrobeny se stejnými kvalitními vlastnostmi jako dlouhé tenisové ponožky, ale koupíte je jako 2-balení.

kotníkové ponožky krátké tenisové ponožky

Naše bezšvové ponožky se také skvěle hodí na trénink a jsou také dobré každodenní ponožky. Díky jejich bezšvovému designu mají maximální komfort, a navíc jsou funkčně vybaveny, aby zabránily odření a aby ponožky nesklouzávaly dolů. Tyto nemají tolik textury jako výše zmíněné tenisové ponožky, takže se téměř cítíte, jako byste neměli nic na nohou.
bezšvové ponožky černé ponožky v bezšvovém provedení

Bambusové ponožky

Materiál vyrobený z bambusu má dutou strukturu vláken, což je činí velmi absorpčními a s dobrou prodyšností. Bambus je proto ideálním materiálem na ponožky. Nohy se snadno potí, a s dobrými bambusovými ponožkami se nohy budou cítit lépe a pach se sníží. Naše bambusové ponožky se prodávají v 2-balení a jsou navrženy tak, aby nebyly vidět z bot. Skvěle se hodí na léto pod balerínkami nebo teniskami.

Čtěte více: Výhody bambusových ponožek

bambusové ponožky černé bambusové ponožky

Vlněné ponožky

Na chladnější dny je důležité mít dobré vlněné ponožky, které zahřejí. Jak bylo zmíněno na začátku, ponožky jsou rozhodujícím faktorem pro udržení tělesné teploty, a proto jsou vlněné ponožky nezbytné v zimě. Mnozí si možná spojují vlnu s škrábáním a nepohodlím - a oděvy z těchto materiálů jsou proto často vynechávány. Na druhé straně existují vlněné ponožky, které neškrábou a necítí se příliš velké nebo objemné na noze.

Naše vysoké vlněné ponožky jsou vyrobeny z měkké merino vlny, což je činí komfortními, funkčními a teplými. Díky jejich délce se skvěle hodí pro fyzickou aktivitu venku, zároveň mohou být dobré i na nošení uvnitř pro extra teplo.

D pokud se vlněné ponožky používají uvnitř na chatě nebo v kanceláři, může být příjemné mít pár vlněných ponožek v kotníkové výšce. To sníží teplo, které se přenáší na tělo, a bude to dobrou mezi možností mezi tenkými bavlněnými ponožkami a silnými vlněnými ponožkami. Krátké vlněné ponožky jsou vyrobeny se stejnými kvalitními vlastnostmi jako dlouhá varianta.

Hřejivé ponožky

Pár hřejivé ponožky je na rozdíl od dvou výše zmíněných vlněných ponožek silnějším alternativou. Skvěle se hodí na výlety na chatu nebo jako pár domácích ponožek před krbem. Díky své tloušťce nabízejí maximální teplo, což bude příjemnou volbou pro nejchladnější dny. Naše hřejivé ponožky jsou vyrobeny s prodyšnými vlastnostmi, díky čemuž se skvěle hodí do chladného a vlhkého klimatu - což je většinou v Norsku na podzim a v zimě.

Čtěte také naše další průvodce:

Zpět na blog