Sokker til trening

Jak vybrat nejlepší ponožky na cvičení?

Jak si vybrat nejlepší ponožky na trénink?

Když jde o skutečné optimalizace tvého tréninkového výnosu, ovlivní tvé výsledky všechny možné faktory, včetně výběru dobrých ponožek. Dobré tréninkové ponožky ti poskytnou podporu, stabilitu, pohodlí a lepší přilnavost k tvým botám, nebo případně k podlaze/podložce, pokud si při dřepech a mrtvých tazích sundáš boty. Správný výběr ponožek ti pomůže předejít zraněním na tvých nohách a stanou se tvými nejlepšími přáteli na delších procházkách, běžeckých tratích, lyžařských túrách nebo podobně.

Existuje mnoho různých typů ponožek, které si můžeš vybrat, vyrobených z různých textilií, a výběr správného páru ponožek pro různé tréninkové formy je něco, co mnozí z nás příliš neuvědomují. Pravda je, že dobrý výběr ponožek ti poskytne výborné kompetitivní výhody a také udržuje zdraví tvých nohou. Je velmi důležité starat se o své nohy, když aktivně trénuješ! :)

Zde nabízíme několik rad, jaké páry ponožek si vybrat pro různé druhy tréninku, abys mohl opravdu podávat optimální výkony:

Ponožky do posilovny a na běhání

Když trénuješ a běžíš, chceš se cítit lehce na nohách, což dělá kotníkové ponožky ideálním výběrem. Tyto kotníkové ponožky jsou tak lehké, že si skutečně připadáš, jako bys šel naboso! Ponožky skvěle sedí na nohou a jsou neuvěřitelně pohodlné. Naše kotníkové ponožky jsou mírně zvýšené u kotníku, aby se zaručilo, že při aktivním používání nesklouznou dolů. Tyto kotníkové ponožky také pomáhají předcházet puchýřům.

Díky svému lehkému designu, dobré přilnavosti a puchýřům odolné funkčnosti jsou ponožky také velmi dobře vhodné jako běžecké ponožky. Kombinuj tyto ponožky s párem lehkých a pohodlných běžeckých bot, například s našimi Běžeckými botami Endorphin Rx1, abys skutečně projel terénem.

Méně materiálu znamená více svobody!

Recenze produktu od Malin na naše kotníkové ponožky: „Nejlepší ponožky na světě!!”

Ponožky na sport a atletiku

Chceš mít malé výhody nad přáteli a soupeři v tenisovém zápase? Jdi po dobrých tenisových ponožkách. Tyto tenisové ponožky vyrobené z organické bavlny, nylonu a elastanu jsou navrženy tak, aby ti poskytovaly dobrou podporu a stabilitu během intenzivních tenisových zápasů nebo jiných sportů, kde jsou tvé nohy vystaveny mnoha krokům, obratům a tlumení.

Tyto tenisové ponožky nejsou příliš silné, ani příliš teplé, a jsou měkké a pohodlné. A v neposlední řadě: vypadají velmi sportovně!

Recenze produktu od Ingeborg na naše tenisové ponožky: „Seriálně nejlepší ponožky, které jsem vyzkoušela, měla jsem problémy s tím, že mnoho tréninkových ponožek se po chvíli zapařilo, ale tyto nebyly 😍 příjemné na nošení.”

Ponožky na hory a lyžování

Teplé ponožky potřebuje každý Nor, a neexistují žádné ponožky, které by překonaly klasické norské vlněné ponožky během zimní sezóny. Vlněné ponožky (nebo ragby ponožky) se používají mezi námi Nory po několik generací – a to z dobrého důvodu!

Se svými prodyšnými vlastnostmi jsou vlněné ponožky perfektní pro chladné, vlhké a mokré klima, což je dělá ideálními pro dlouhé lyžařské túry nebo pěší procházky po horách. Vlna dobře izoluje a navíc poskytuje dobrou tlumicí schopnost pro tvé nohy. Vlněné ponožky absorbují vlhkost a rychle schnou, což snižuje riziko puchýřů a nepohodlí.

Tip: Pokud používáš boty Gore-Tex, měl bys uvažovat o naší další doporučené variantě (tenké vlněné ponožky), abys maximálně využil účinek odvodu vlhkosti!

Vlněné ponožky jsou „must have“ na chatě a horách, ale jsou také skvělé jako ponožky na lenošení doma během volných dní.

Komentář od Andrey na naše vlněné ponožky: „Tyto se dají také skvěle použít na domácí trénink!”

Ponožky na zimní sporty

Tenčí vlněné ponožky, také známé jako „technické ponožky“, jsou vyrobeny jako kombinace několika různých materiálů. Některé z těchto ponožek mohou mít různé vrstvy, například syntetický materiál uvnitř a vně, a vlnu uprostřed. To je pro různé výhody spojené s různými situacemi, ale v zásadě jsou tyto ponožky navrženy tak, aby udržovaly teplo a transportovaly vlhkost.

Naše tenké vlněné ponožky, vyrobené z vysoce kvalitní evropské merinovlny, nylonu a elastanu, jsou ideální pro zimní sporty jako hokej nebo bruslení. Jsou navrženy pro teplo, funkčnost, komfort a odolnost. Zvol si pár tenkých vlněných ponožek s prodyšnými a vlhkost odvádějícími vlastnostmi, které jsou skvělé pro chladné a vlhké klima, například naše „Black wool knit sock“ (momentálně vyprodáno).

Tato ponožky jsou také vhodná jako každodenní ponožky během chladnějších ročních období! Pokud například trénuješ po práci/škole, můžeš je nosit před i během tréninku. Naše tenké vlněné ponožky můžeš mít v plné délce i jako kotníkové ponožky.

Vybrat si správný pár ponožek pro tvůj trénink může znamenat velký rozdíl, pokud jde o optimalizaci tvého tréninkového výnosu, zlepšení pohodlí a péče o zdraví tvých nohou. Existuje mnoho možností, ze kterých si můžeš vybrat, a doufáme, že jsme ti pomohli učinit tvou volbu snazší!

Máš nějaké další nápady nebo návrhy na ponožky, které ti chybí? Jsi samozřejmě srdečně vítán, abys nám poslal tipy na nové produkty, které bychom mohli přidat!

Zpět na blog