Bærekraftig produksjon

Udržitelné oblečení

My v Famme chceme být lídrem v oblasti udržitelnosti a ekologické výroby v dámské módě a sportovním oblečení. Toho dosahujeme tím, že se snažíme zajistit, aby naši dodavatelé byli příkladem udržitelné výroby, aby naše materiály a produkty byly vyráběny šetrně k životnímu prostředí a odpovědně. Věříme, že kvalitní suroviny a dodavatelé jsou klíčem k udržitelné firmě s ekologickými oděvy.

Dodavatelé

Výroba bavlny

Vlákna v našem oblečení jsou vyráběna společností Fulgar, italskou firmou, která v roce 2009 jako první získala EU Ecolabel za ekologické dovednosti a výkonnost s ohledem na dopad na životní prostředí během celého životního cyklu produktu. Jejich udržitelné opatření zahrnují například nastavení ekologického výrobního systému, interně navržený systém správy vody, který přispívá k optimálnímu využití vody pro chlazení vzduchu a zařízení, a recyklaci více než 63 % materiálů během výrobního cyklu. Chceme být otevření ohledně toho, kdo jsou naši dodavatelé a jak jsou naše produkty vyráběny, a proto jsme vytvořili tento článek, abyste měli přehled o tom, jak postupujeme k tomu, abychom se stali udržitelnou značkou.

Naše Vortex 2 Leggings jsou vyrobeny z udržitelného vlákna od Fulgar Udržitelné oblečení

Plavky

Naše kolekce swimwear je vyráběna společností Sensitive Fabrics, dalším italským výrobcem, který se prostřednictvím "The SensitiveEcoSystem Project" zaměřuje na snižování spotřeby vody, energie a chemikálií a na snižování emisí uhlíku a odpadu.

Denim

Náš denim pochází od Isko, jednoho z předních výrobců denimu na světě, který distribuuje denim do velkých částí světa. Isko se snaží stanovit standardy v oblasti udržitelného získávání a výroby denimu a usiluje o to, aby mělo otevřený proces, který může ovlivnit ostatní, aby sledovali stejné standardy. Isko usiluje o to, aby všechny suroviny ve svém denimu byly certifikovány jako ekologické a trvale pracuje na dosažení co nejudržitelnějšího obchodního modelu. Isko je také prvním výrobcem denimu na světě, který obdržel Nordické ekologické označení, Svanemerket.

Výroba tkanin (fleece)

Tkanina, kterou používáme v některých našich oděvech, pochází od dodavatele Pontetorto. Jedna ze základních filozofií Pontetorta se zaměřuje na ochranu přírody a rozvoj silného ekologického vědomí prostřednictvím různých ekologických a udržitelných opatření. Mezi ně patří: - Používání ekologických výrobků - Široké využití recyklovaných materiálů, včetně recyklovaných plastových lahví - Použití inovativní technologie poháněné solární energií - Integrace ekologických surovin - Zaměření na snížení mikroplastových odpadů při výrobě fleece

REPREVE

REPREVE je vlákno vyrobené společností Unifi. Pokud chcete vyrábět udržitelné oděvy dobré kvality, je to vlákno, které byste měli vybrat. REPREVE je jedním z nejvíce udržitelných materiálů, které používáme při výrobě oděvů Famme. Co odlišuje REPREVE od ostatních vláken, je, že není jen dobré a trvanlivé kvality, ale je vyrobeno z recyklovaných materiálů, jako jsou plastové lahve. Používáním materiálu REPREVE se nejen zabýváte etickou a udržitelnou výrobou oděvů a snižujete emise, ale také vyrábíte pěkné a funkční oblečení, které bude trvat déle. REPREVE používá mnoho velkých značek, jako je Famme, a použití REPREVE je dobrou cestou, kterou mohou značky podniknout, aby zvýšily svou odpovědnost vůči životnímu prostředí v oděvním a módním průmyslu.

NILIT

Famme používá vlákna od NILIT například v našich seamless oděvech. Protože Famme je lídrem na trhu seamless sportovního oblečení, použití NILIT pro výrobu těchto oděvů je jednou z nejudržitelnějších a nejodpovědnějších voleb, které jako inovativní módní značka můžeme učinit. Vlákna od NILIT jsou vyráběna ekologickým a ekologickým způsobem, včetně investic do úspory vody, využití obnovitelné energie, šetření zdrojů a recyklaci materiálů používaných během výroby vláken.

Produkty, které používají vlákna od NILIT:

Lycra

Famme používá Lycra (distribuovanou firmou Fulgar) pro mnoho našich produktů. Lycra je vlákno vyrobené z recyklovaných materiálů a má dlouhou životnost. Trvanlivost je jedním z největších faktorů, které činí oděvy udržitelné, a investice do oděvů s delší životností je jednoduchou volbou, která může mít významný dopad na životní prostředí. Vlákna Lycra jsou vyráběna způsobem, který šetří energii a snižuje náklady. Kromě udržitelné výroby látek se Fulgar neustále snaží o to, jak nadále zlepšovat svou udržitelnost. Bylo publikováno rámcové stanovisko na webových stránkách Lycra, kde vysvětlují, jakými způsoby je materiál ekologický.

Produkty Famme, které používají Lycra, zahrnují:

Noble Biomaterials

Jednou z hodnot společnosti Noble Biomaterials je udržitelnost, a jejich technologie, metody a zařízení jsou využívány za účelem lepší odpovědnosti a ekologičnosti. Toto je další dodavatel, kterého Famme využívá k výrobě krásných a funkčních udržitelných oděvů pro ženy. Oblečení vyráběné za použití technologie Noble Biomaterials, jako je například Ionic+, zajišťuje, že tato oděvy nejsou jen kvalitní, ale vydrží déle a mohou být použity na více než jen trénink. Textilie od Noble Biomaterials mají mnoho dobrých funkčních vlastností, které tuto značku odlišují od ostatních s ohledem na jejich inovativní technologie a udržitelnost. Stříbro je jedním z prvků, které používají a zaměřují se na obnovu stříbra.

Eurojersey

Eurojersey se používá v našich plavkách. Co dělá Eurojersey jedním z nejvíce udržitelných materiálů, které lze použít na výrobu oděvů v roce 2022, je to, že dodavatel má celkově konkrétní a udržitelný výrobní model. K výrobě tohoto materiálu se investují zdroje na snížení spotřeby vody a energie a také mají opatření k minimalizaci spotřeby různých chemikálií. Výroba tkaniny Eurojersey přispívá k snižování emisí uhlíku a odpadu, a proto Famme vyrábí oděvy z tohoto materiálu, aby vyrábělo udržitelnější oblečení.

Produkty vyrobené z Eurojersey:

plavky pro ženy z eurojersey

FOV

Dalším udržitelným dodavatelem, který Famme využívá, je FOV ze Švédska. FOV hodně investuje do své vlastní místní továrny ve Švédsku a zaměřuje se na to, aby všechna výroba a metody byly spojeny s ekologičností, a pracují na tom, aby výroba existovala v harmonii s ekosystémem. Mezi jinými mají vizi, aby prakticky neměli žádný negativní dopad na životní prostředí. Toho dosahují tím, že vždy dodržují zákony a předpisy týkající se emisí vyprodukovaných textilem a vždy zvažují, jaký vliv má jejich současná výroba oděvů na životní prostředí, a stanovují si cíle, jak se v těchto oblastech zlepšit.

Produkty, které používají FOV ze Švédska:

  • Field Slacks
  • Field Shorts

Halley Stevenson

Halley Stevenson je dodavatelem speciálního druhu bavlny, konkrétně bavlny z voskového vlákna. Tento dodavatel také vyrábí kvalitní tkaniny, které odolávají počasí. Výroba této speciální bavlny má velmi nízký dopad na životní prostředí, a bavlna byla získána zodpovědným způsobem - to dělá tuto značku jednou z nejudržitelnějších, které Famme může pro výrobu oděvů zvolit. Díky kvalitnímu materiálu, který tento dodavatel vyrábí, mohou být oděvy používány déle, což vede k nižší frekvenci nákupu nového oblečení a tím ke zvýšení odpovědnosti vůči životnímu prostředí.

Produkty, které používají tuto značku:

SITIP

SITIP je dodavatelem, kterého Famme použil dříve pro naše Thermal Tights. Sitip je italská značka, která se snaží, aby jejich výrobní strategie byly ekologičtější, například účastí na různých ekologických projektech, které mají za cíl snížit emise CO2 jako výsledek jejich výroby textilu.

Produkty, které používají SITIP, bohužel již nejsou k dispozici.

Brugnoli

Famme dříve používal italskou společnost Brugnoli, která je považována za velmi ekologického dodavatele pro výrobu udržitelných oděvů. Brugnoli vyrábí ekologické kolekce tkanin a textilií z biobazovaných a surovin. Proces výroby těchto tkanin a textilií je založen na recyklaci, protože tento dodavatel vytváří tkaniny z recyklovaných materiálů a materiálů, které jsou biologicky rozložitelné. Tímto způsobem prodlužují životnost mnoha produktů a materiálů, které používají k výrobě svých tkanin a textilií. Tento dodavatel má velmi nízký dopad na životní prostředí z hlediska celkové výroby.

Thermolite

Thermolite je odolná tkanina, která se používá například k tomu, aby byly oděvy teplejší. Dodavatel používá výrobní metodu, která zahrnuje používání recyklovaných materiálů, což se považuje za velmi ekologické. Thermolite je značka, která přispívá k "udržitelné teplotě" bez nutnosti přidání dalších materiálů nebo textilií. Kromě toho je kvalita Thermolite natolik dobrá, že vydrží mnohem déle, což činí oděvy ekologičtějšími, protože je lidské koupit nové produkty bez regulace.

Produkty, které používají Thermolite, bohužel již nejsou k dispozici v našem sortimentu.

A-Girls

A-girls je jedním z nejluxusnějších dodavatelů Famme z Japonska. A-girls je považována za jednu z prestižních dodavatelských značek na světě a rozhodně nejlepší v oblasti textilií, protože získala více ocenění za svou práci. Tento dodavatel se zaměřuje na inovativní textilie a vynikající kvalitu, což se skvěle hodí pro oděvy Famme, protože klademe velký důraz na stylovou funkčnost a vynikající kvalitu. Používání luxusních dodavatelů a partnerů je skvělý způsob, jak zajistit etické ohledy na všech úrovních, od objednávky po výrobu. Naše cíle a vize vytvořit krásné a funkční oděvy dobré kvality mohou být považovány za velmi autentické, když si vybereme takové prémiové dodavatele.

Toki Sen-I

Famme využívá dalšího dodavatele z Japonska, konkrétně Toki Sen-I, k vytvoření krásných a luxusních oděvů. Výrobní metoda je jedinečná a od svého vzniku tento dodavatel vyráběl pletené tkaniny, které mohou být použity k výrobě neuvěřitelně pohodlných textilií a oděvů. Tento dodavatel také zvyšuje důraz na udržitelnost a usiluje o výrobu oblečení v harmonii s přírodou. Dodavatel se zaměřuje na udržitelnost výroby tkanin, protože usiluje o to, aby všechny textilie a tkaniny byly vyráběny ekologicky a šetrně k životnímu prostředí. Například se snaží snížit svou spotřebu různých paliv a vždy zohledňují svůj vliv na životní prostředí.

Produkty Famme, které obsahují tkaniny od tohoto dodavatele, budou brzy uvedeny na trh, tak nás sledujte!

Sandes Garn

Naše populární a úžasné měkké ponožky pocházejí od dodavatele Sandes Garn. Sandes Garn je jedním z největších dodavatelů pletacích vláken v Severní Evropě. Vlákna tohoto dodavatele jsou založena na přírodních vláknech a vyrábějí takový druh vlny, který méně svědí a je tenčí a měkčí. Klíčové hodnoty tohoto dodavatele jsou kvalita, zdatnost při dodávkách a dobrý design. Toto je také jeden z udržitelných dodavatelů, které Famme využívá, protože vlna sama o sobě je obnovitelný zdroj a je zcela biologicky rozložitelné. Dodavatel také používá netoxické barvy během výrobního procesu vlny a příze a má dobrou kontrolu nad spotřebou vody a odpadní vodou po výrobě. Co se týče samotné výroby, tento dodavatel většinou používá elektrickou energii a snaží se používat více elektrické energie než zemní plyn například ve více oblastech svého podniku.

Produkty, které obsahují přízi od Sandes Garn:

  • Ponožky - v současné době nejsou k dispozici

Bamen

Bamen je dodavatel, který má jako svou filozofii vytváření vynikající kvality produktu. Bamen vyrábí bavlnu, která se používá u Famme například v našich Sky Knit Ponožkách. Bamen jako dodavatel se zaměřuje na životní prostředí tím, že vyrábí tkaniny a textilie v souladu s přírodou, s respektem k přírodě; neustále monitoruje, jak je výroba prováděna v souvislosti s jejím dopadem na životní prostředí. Bamen také podporuje farmáře, kteří přispívají k výrobě bavlny. Celkově je to dodavatel, který od začátku do konce usiluje o vytvoření "zdravého" produktu všemi možnými způsoby a který Famme pochopitelně využívá k výrobě udržitelných a kvalitních oděvů.

Produkty, které jsou vyrobeny z tkanin od Bamen:

Transilana

Transilana je dodavatel v Rumunsku, který vyrábí různé typy příze pro různé účely, ať už je to pletací příze, příze na ponožky, nebo silnější příze vhodné na pletení svetrů. Transilana také vyrábí merino vlnu, která je velmi vhodná na kvalitní ponožky, a právě proto Famme tuto značku zahrnuje. Tento dodavatel se dobře vyznačuje tím, že se specializuje na různé typy příze a má dobré oko na kvalitu při výrobě svých tkanin a je dobrý v přizpůsobování se zákazníkům při výrobě.

Montifibras

Portugalský dodavatel Montifibras patří mezi největší dodavatele syntetických vláken v Evropě. Jejich vlákna mají mnoho dobrých vlastností, včetně antibakteriálních a zápach pohlcujících schopností, které jsou ideální pro ponožky. Montifibras splňuje přísné standardy pro ekologickou výrobu textilu a sociální odpovědnost, kterou výrobci nesou v roce 2023.

YKK

YKK je jedním z největších dodavatelů, které Famme využívá. YKK je jedním z největších dodavatelů zipů na světě, a jako velká společnost mají také velkou odpovědnost za ekologičnost a udržitelnost. YKK je považováno za udržitelného dodavatele, protože recyklují staré materiály na výrobu svých zipů. Kromě toho vyrábějí zipy z rostlinného materiálu.

Produkty, které mají YKK zipy:

  • Straight Slit Hem Jeans

SBS

Famme také využívá SBS jako dodavatele našich zipů. A jako u všech ostatních dodavatelů, které využíváme, je tato značka také velmi ekologická. SBS přispívá k úspoře vody a neustále se snaží používat ekologičtější technologie při barvení.

Produkty, které používají SBS:

E.Textint Corp

E.Textint Corp se používá na loga. Tento dodavatel je považován za velmi udržitelného, protože část jejich výroby zahrnuje recyklaci starých materiálů na výrobu log. Inovativní technologie umožňuje, aby mnoho jejich výroby bylo založeno na ekologických metodách, což je dělá atraktivním dodavatelem pro firmy, které chtějí spolupracovat s udržitelnými společnostmi.

Paiho

Paiho je dodavatelem, kterého Famme využívá pro tkaničky a engineered mesh. Tento dodavatel je považován za udržitelného, protože aktivně pracují na účasti na různých akcích na ochranu životního prostředí a planety. Například neustále pracují na opětovném používání vody ve svých výrobních procesech a sbírají dešťovou vodu na použití při výrobě. Kromě toho používají bioplyn a přirozené světlo ve svých továrnách, aby snížili zbytečné zdroje a náklady. Také využívají páru (jak vzniká během výroby) opětovně.

Produkty, které obsahují Paiho:

Černé běžecké boty pro ženy s dobrou podporou

Ortholite

Ortholite je jedním z dodavatelů Famme, který vyrábí vložky pro Endorphin RX1 boty. Udržitelnost je jednou z priorit Ortholite a aktivně pracují na integraci udržitelnosti do všech aspektů společnosti. Například se zabývají recyklací starých materiálů pro výrobu produktů a také používají technologii, která využívá bioolej, což znamená, že společnost používá méně přírodních zdrojů.

Produkty, které používají Ortholite:

Naše ekologické zaměření

Výroba oděvů

Ve Famme aktivně pracujeme na navazování silných vztahů s našimi dodavateli. Cílem je nabízet nejnovější trendy za rozumnou cenu. Na trhu, který je plný aktérů, je pro nás nejdůležitější zajistit kvalitu výroby a dodržování našich standardů.

To je jak pro ochranu pracovníků, tak i pro zlepšení kvality produktů. Abychom toho dosáhli, sledovali jsme každý krok od začátku do konce od našeho vzniku. Od roku 2013 jsme navštívili více než 100 továren. Mnohé z našich výrobců patří mezi nejlepší na světě. Tyto cesty nám nejen poskytují motivaci a inspiraci, ale rovněž hlubší porozumění, což nás obohacuje jako značku.

Co můžete udělat?

Druhá ruka - Výměna nebo darování

Věděli jste, že průměrně vyhodíme asi osm kilogramů oblečení do směsného odpadu každý rok?

Proto jsme vytvořili skupinu na Facebooku pro výměnu a nákup produktů. Nákupem použitého oblečení pomáháte životnímu prostředí. Skupinu najdete zde. Pokud se vám přesto nepodaří produkt prodat, Fretex je dobrá možnost. Nezapomeňte, že nejedná se pouze o oblečení, které můžete odevzdat!

Udržitelný šatník

Správnou péčí o vaše produkty můžete zajistit delší životnost. Shromáždili jsme 3 jednoduché tipy:

  • Pere denimové produkty naruby
  • Pere oděvy na nižší teplotu, abyste snížili emise CO2
  • Tip 3

Recyklujte

  • Pokud chcete vrátit produkt, snažte se použít originální obal, ve kterém produkt přišel.
  • Naše produkty jsou dodávány v plastovém nebo papírovém obalu. Tím, že tyto obaly recyklujete, přispíváte k lepší ochrany životního prostředí.
Zpět na blog