De beste klatreklærne

Lezecké oblečení roku

Ať už se chystáte na indoor lezení, bouldering nebo outdoor lezení, je důležité mít na sobě vhodné oblečení, které vám poskytne nejlepší možné podmínky pro výkon. Lezení je zábavná, ale náročná aktivita, takže mít správné oblečení pro tuto příležitost je klíčové pro maximální zážitek z lezení.

Na co byste se měli zaměřit při hledání lezeckého oblečení?

Vyberte si oblečení, které těsně přiléhá k tělu, aby zůstalo na svém místě a abyste se nezachytili na boulderech nebo větvích v přírodě. Ujistěte se také, že oblečení je flexibilní, aby vám poskytlo dobrou volnost pohybu ve všech směrech!

Zvláště pokud lezete venku, měli byste mít oblečení, které zakrývá kolena a lokty, aby se předešlo odřeninám. Také se ujistěte, že oblečení je pohodlné a že v něm můžete lézt déle, aniž byste se cítili nepohodlně.

Indoor lezení

Tento super pohodlný kraťas je stabilní ve své látce a ideální pro indoor lezení. Kraťasy jsou skvělé na výlety do hor v létě a na jaře. Jsou krátké, elastické a velmi odolné, což jsou jen některé vlastnosti, které byste měli zvážit pro tuto aktivitu. Toto jsou špičkové kraťasy na výlety.

Antiskluzové biker kraťasy jsou lehké elastické kraťasy, které jsou ideální pro trénink v teplém počasí. S vysokým pasem a vlhkost odvádějícími vlastnostmi zažijete optimální pohodlí. S protiskluzem kolem pasu se vyhnete tomu, že vám kraťasy budou sjíždět dolů během lezení. Kraťasy jsou nejvhodnější pro indoor použití.

Výběr tréninkových legín pro lezení nikdy neudělá chybu. Essential legíny jsou legíny s vysokým pasem a dobrou kompresí. S anti-nezmačkaným efektem se legíny hodí pro všechny typy postavy, protože povrch bude hladký a pěkný. Toto jsou rozhodně nezbytné legíny, protože jsou odolné s dobrou kompresní funkcí.

Funkční tričko s elastickou látkou, které je vhodné jak na vysokou, tak na nízkou intenzitu tréninku. Velmi dobrý základní kousek, který se snadno kombinuje s většinou spodních částí. Toto je tričko s těsným střihem, které vás nebude rušit.


Pokud hledáte něco, co vám poskytne více svobody pohybu a prodyšnost, můžete zvolit jednoduchý a krásný crop top s dobře prodyšnou látkou, která těsně sedí na těle. Skvělý pro indoor použití a teplejší počasí.

Outdoor lezení

Field slacks jsou fantasticky flexibilní kalhoty z odolné látky, které jsou skvělé na turistiku a outdoor lezení. Podobně jako kraťasy, mají tyto kalhoty stejné vlastnosti.

Essential long sleeve je úžasná a těsně přiléhající dlouhá mikina se zipem vpředu. Udržuje vás v teple, když je chladno, ale také vás udržuje v chladu a suchu v teplém počasí. Univerzální mikina pro všechny typy lezení a jakékoliv počasí.

Fit Hoodie je pružná mikina s kapucí, která je jak flexibilní, tak dobře udržuje teplo. Přejděte o velikost nahoru, abyste ji mohli nosit v chladných dnech spolu s dlouhou mikinou a field slacks. Toto je dokonalý outfit na lezecký výlet.

Teplá mikina
Pohodlná mikina na lezecký výlet
Šťastný lezecký výlet!
Přečtěte si více o:
Zpět na blog